Aktivno sproščujoč pohod okoli Trojiškega jezera

V nedeljo 8. 5. 2016 je bil okrog Trojiškega jezera organiziran zanimiv aktivno sproščujoč pohod z naslovom Zdrave misli v zdravem telesu, ki se ga je udeležilo okrog 40 udeležencev.

Pohod Sveta Trojica
Maja Fridau, dipl. psih. (UN) je za naš portal povedala:  “Živimo v svetu nenehnega stresa in hitenja, medtem pa pozabljamo na telo in ne slišimo njegovih sporočil. Večinoma ga slišimo takrat, ko je za to že skoraj prepozno.  Poučeni smo o vseh čudežnih napitkih za zdravo in dolgo življenje, o vseh dodatkih in dietah, ki bi jih naj jedli in izvajali, o informacijah, kako se naj gibljemo in vsesplošno skrbimo za preventivo. Pozabljamo pa, da se preventiva in temelj zdravega telesa začenja v zdravem duhu, v naših mislih in prepričanjih.

Zato smo skupina študentk magistrskega programa psihologije 8.5.2016 organizirale AKTIVNO SPROŠČUJOČ POHOD OKOLI TROJIŠKEGA JEZERA, ki je povezoval gibanje, tehnike sproščanja in tehnike čuječnosti ter ozaveščanje v smislu predavanja.

Pohod smo začeli na parkirišču pri bivšem bistroju Žaba pri Trojiškem jezeru. Nadaljevali smo po nasipu do bajerja, in do kapelice na rtu. Vmes smo imeli štiri postojanke, kjer smo izvajali čuječnostne tehnike in tehnike sproščanja. Nato smo se ustavili pri leseni brunarici, kjer smo se na začetku čuječe prehranjevali. Nadaljevali smo s predavanjem o čuječnosti, katerega nam je pripravila Eva Kokol, specializantka psihoanalitične psihoterapije ter o znanstveno dokazanih vplivih misli in prepričanj na telo, imunski sistem in možgane, katerega nam je pripravila Maja Fridau, dipl. psih. (UN). Na koncu je še svojo ganljivo in hkrati poučno zgodbo o prebolevanju raka z nami delila Mateja Fištravec.”

Maja je še dodala, da se želi posebej zahvaliti Turističnemu društvu Sv. Trojica in Kulturnemu društvu Cerkvenjak, katera sta pripomogla k realizaciji pohoda.

Pohod okoli Trojiskega jezera

Čestitke organizatorkam in udeležencem dogodka!

 

Foto & video: Robert Kocuvan

(Visited 1001 times, 1 visits today)

About The Author

Poglejte tudi

LEAVE YOUR COMMENT

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.