Video: 500 let kasneje v Cerkvenjaku

Ob 500 letnici cerkve v Cerkvenjaku je nastal video z naslovom 500 let kasneje.

500_let

500 let kasneje

Leta 1516 so v Cerkvenjaku začeli z gradnjo cerkve, ki v Cerkvenjaku stoji še danes. 500 let kasneje Franca pot zanese v naš kraj. Spozna domačinko Milojko in skupaj se odpravita raziskovat naš kraj. Podata se na zanimivo potovanje po Cerkvenjaku. Najprej se odpravita do cerkve Sv. Antona Puščavnika. Tam ju pozdravi župnik Janko Babič. Po podrobnem ogledu cerkve obiščeta tudi Rajhovo muzejsko zbirko v Tušakovi vili.

Francu potovanje po našem kraju postane zanimivo, zato bi rad izvedel še več o Cerkvenjaku. Odpravita se do Turistično informacijske pisarne (TIP), kjer srečata župana Marjana Žmavca. Povabi ju na kavo k Bubiju. Župan med znamenitostmi omeni Arheološki park v Brengovi zato se odpravita tja. Na poti se ustavita na odličnem tramincu pri Silvi Kozar in si v bližini ogledata tudi kužno znamenje.

Po nekaj prevoženih kilometrih in ogledu rimskih gomil Franc postane žejen in odpravita se v klet k Brezniku v Komarnico. Ker je dneva konec, potovanja po Cerkvenjaku pa še ne, Franc prespi na Domačiji Firbas. Naslednje jutro se po jutranji kavi v Šumici potovanje nadaljuje. Skupaj z Milojko si ogledata si blagoslov motorjev in nadaljujeta s kolesom mimo ŠRC Cerkvenjak v Kadrencih, do izvira Lübe vodice v Adrencih, kjer se okrepčata z naravno vodo, ki nikoli ne usahne. Po Peščenem vrhu kolesarita mimo Eko Kmetije Šipek, kjer se posladkata z naravnimi jagodami.  V Smolincih obiščeta Plojeve in se mimo njihovih ribnikov zapeljeta nazaj proti Cerkvenjaku. V Stanetincih se okrepčata v kleti na vinotoču Pučko. Potovanje končata z večerjo v Gostišču pri Antonu. Po dveh dneh raziskovanja, je Francu tako všeč, da se odloči, da bo ostal v Cerkvenjaku.

V glavnih vlogah: Milojka Fekonja, Franci Korošec, Župnik pri Sv. Antonu Janko Babič, Župan Občine Cerkvenjak Marjan Žmavc

Kamera in montaža: Robert Kocuvan

Glasba: Ansambel Trubadurji – Vračam se rad v Slovenske gorice

Koda za vdelavo videa na vaši spletni strani:
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/p90qc8x56Ks” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Video na Youtube:

 

 

500let

“V videu domačinka Milojka predstavi kraj in znamenitosti tujcu Francu. Namen videa je ob 500 letnici današnje podobe cerkve predstaviti Cerkvenjak in turistično ponudbo v Cerkvenjaku tako tujcem kot domačinom. Franc prihaja iz Kranja in se je pred leti preselil v Cerkvenjak, tako da bi lahko rekli, da je zgodba v videu posneta po resničnih dogodkih.” je povedal Robert Kocuvan, ki je posnel in zmontiral video. Dodal je še:” Video je nastajal dober mesec, saj smo bili zelo odvisni od vremena, ki je bilo v zadnjem mesecu zelo muhasto. Konec aprila, ko smo se dogovorili za prvi dan snemanja nas je presenetil celo sneg.”

 

(Visited 697 times, 1 visits today)

About The Author

Poglejte tudi

LEAVE YOUR COMMENT

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.