VIDEO: Ko Cerkvenjačan na rajžo gre

Domačin iz Cerkvenjaka Jure Čuček se z ženo Simono za 1 leto odpravlja na potovanje okrog sveta.

 

Pred odhodom smo jima zastavili nekaj vprašanj in posneli kratek video o tem, kam nameravata odpotovati.

 

Kdo sta?
Sva Simona in Jure. ☺  Jure je iz Cerkvenjaka, Simona je Mariborčanka in že pred časom sva se zaradi služb preselila v Gradec. Pred tem je Jure tudi poučeval na Osnovni šoli Cerkvenjak in igral nogomet za ekipo Gostišče pri Antonu, bil pa je tudi predsednik Študentskega kluba Slovenskih Goric. Po poklicu sva učitelja – Jure za geografijo in angleščino, Simona za slovenščino in nemščino. Večino svojega prostega časa preživiva na potovanjih – naj bo to le izlet za konec tedna ali zalogaj, ki sva si ga zastavila zdaj: skoraj celo leto.

 

Kam potujeta?
Plan, ki sva si ga zastavila pred kakšnim mesecem, se je že spremenil. Začela bova v Braziliji, najprej bova potovala na zahod Južne Amerike, potem pa proti severu, vse do Kolumbije ali Paname. Malo pred novim letom imava letalski karti za Sydney, kjer bova preživela vstop v novo leto. Kako dolgo bova ostala med kenguruji in koalami, ne veva. Odvisno od denarja, saj je Avstralija ena od najdražjih destinacij na najini poti. Na »koncu« pa si bova privoščila dobrega pol leta Azija. Katere države natančno, še ne veva. A zagotovo bo vmes Tajska. Tisti, ki naju poznajo, vedo, zakaj. ☺

 

Česa se najbolj veselita? Česa najbolj bojita?
Hmmm … Veseliva se zagotovo vseh velikih znamenitosti, ki jih drugače vidimo le po televiziji ali na računalniku. Veseliva se srečanja z novimi kulturami, hrano, ljudmi in vsem ostalim, kar prinaša tako raznoliko potovanje. Najbolj pa se veseliva dejstva, da bova toliko časa lahko preživela skupaj, saj nama ga je v zadnjem času začelo primanjkovati.
Najbolj se bojiva tega, kako bo Jure opravljal njegovo službo, saj zanjo nujno potrebuje internet. Prav tako naju malo skrbi za najino prtljago (zraven bova zaradi službenih obveznosti imela kar nekaj tehnike), saj je Južna Amerika znana po nepridipravih, prejšnji mesec pa so najina prijatelja prav tako oropali v Indoneziji in jima odtujili vse od telefona do računalnika. Seveda je nekaj skrbi povezanih tudi z denarjem, a se tolaživa s tem, da bova že zaslužila novega, ko prideva spet domov. ☺

 

Kako bosta ohranjala stik z domom?
Pisala bova blog oz. uredila sva spletno stran z imenom »sLOVEnians travel«. Seveda pa naju najdete tudi na Facebooku, če pa vas zanimajo najine fotografije, se nama pridružite na instagramu.
Pisala bova o najinih dogodivščinah in tako domače in prijatelje obveščala o tem, kje sva in kaj počneva. Ker sva med prijatelji pogosto prvi naslov za popotniške nasvete, bova pisala tudi o tem – Kam? Kaj videti? Kako poiskati letalsko karto? Kaj spakirati? 
Odločila sva se vključiti tudi razdelek o Sloveniji, kjer bova pisala o naši prelepi deželi in jo poskušala predstaviti v najboljši možni luči.

 

Simoni in Juretu želimo srečno pot okoli sveta!

(Visited 201 times, 1 visits today)

About The Author

Poglejte tudi

LEAVE YOUR COMMENT

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.